Μήνυμα Προέδρου Ο.Σ.Μ.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, θέλω να απευθύνω ένα θερμό κάλεσμα στις εργασίες της 25ης επετειακής, Πανθεσσαλικής Οδοντοστοματολογικής Συνόδου, μια επιστημονική συνάντηση που για 25 χρόνια υπηρετεί την προαγωγή της Οδοντιατρικής επιστήμης. Η Μαγνησία και η πόλη του Βόλου συνδυάζοντας την ομορφιά της θάλασσας και του βουνού, προσφέροντας επιπρόσθετο τουριστικό ενδιαφέρον, φιλοξενεί τη Σύνοδο στον τόπο της ίδρυσής της.

Η ετήσια διοργάνωση συνεργασίας των τεσσάρων Θεσσαλικών Οδοντιατρικών Συλλόγων και της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας, πλαισιώνεται φέτος με τη συμμετοχή της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Ελλάδος ανοίγοντας νέους ορίζοντες και διευρύνοντας τη διάδοση της γνώσης με στόχο την προσφορά στοματικής υγείας υψηλής ποιότητας. Η οργανωτική επιτροπή επιμελήθ ηκε μιας ενδιαφέρουσας και κατά το μέγιστο επιτυχούς διοργάνωσης.

Το επιστημονικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, που κατάρτισε η αξιέπαινη επιστημονική επιτροπή με πρόεδρο τον Καθηγητή Οδοντικής Χειρουργικής Α.Π.Θ. κ. Κοσμά Τολίδη ,εγγυάται ότι οι συνάδελφοι οδοντίατροι και συνεργάτες οδοντοτεχνίτες θα πλουτίσουν τις γνώσεις τους αναλύοντας ποικίλα θέματα καθημερινής πράξης, σύμφωνα με καινούργιες μεθόδους και δεδομένα, προς όφελος των προσφερομένων υπηρεσιών. Τα πρακτικά σεμινάρια και οι πρακτικές επιδείξεις συμπληρώνουν την αρτιότητα του προγράμματος.

Παράλληλα οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώση και εμπειρία, να προωθήσουν τις σχέσεις μεταξύ τους και να προσπαθήσουν να ανοίξουν δρόμους επίλυσης κοινών προβλημάτων. Η ιδιαιτερότητα των ημερών, μας προτρέπει στην ανάπτυξη της ενότητας ως μοναδικό όπλο αντιμετώπισης της αντιξοότητας.

Η Σύνοδος στα πλαίσια της εμπορικής έκθεσης φιλοξενεί ένα ικανό αριθμό οδοντιατρικών εταιριών που θα παρουσιάσουν υλικά, εργαλεία και συσκευές απαραίτητα για την καθημερινή άσκηση σύμφωνα με τις εξελίξεις.

Τέλος θα έχουμε τη χαρά να τιμήσουμε τα μέλη της πρώτη οργανωτικής επιτροπής και τα επίτιμα μέλη της επιστημονικής επιτροπής, που συντέλεσαν σε επιτυχημένες διοργανώσεις.

Η διατήρηση του υψηλού επιστημονικού επιπέδου, σ` αυτή τη δύσκολη περίοδο, αυξάνει την αξία των περιφερειακών συνόδων και την ανάγκη της στήριξης και της συνέχισής τους. Γι` αυτό καλούμε όλους εσάς να συμμετάσχετε ενεργά με στόχο ένα επιστημονικά γόνιμο και ευχάριστο τριήμερο.

 

Τίνα Κλάρα
Πρόεδρος Ο.Σ.Μ.

Ανάρτηση: 18/05/2016