Πρακτικά - Πρακτικές επιδείξεις

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

15.00 - 17.00
Άτομα 20-25
Συμμετοχή 30 €
Πρακτικό Αίθουσα «Κένταυρος»
«Επιτυχείς άμεσες αισθητικές αποκαταστάσεις - Συμβουλές και «κόλπα» για ένα προβλέψιμο αποτέλεσμα» Υπεύθυνος κ. Τολίδης - Αναπληρωτής Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής Α.Π.Θ.
Θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και τσάντα δώρο με υλικά της Εταιρείας SHOFU Τη θεωρητική παρουσίαση θα ακολουθήσει πρακτικό σεμινάριο περιορισμένου ακροατηρίου (hand’s on) όπου θα πραγματοποιηθεί επίδειξη όλων των σύγχρονων λύσεων αισθητικής σε αποκαταστατικά προβλήματα στην οδοντιατρική. Θα γίνει επίδειξη της επιτυχούς χρήσης των συνθέτων ρητινών, διαστρωμάτωσης, της σωστής διαμόρφωσης σημείου επαφής, της χρήσης των συστημάτων υαλονημάτων, της επιδιόρθωσης ολοκεραμικών αποκαταστάσεων κ.λπ. Θα εξηγηθούν και θα παρουσιασθούν όλοι οι τρόποι επίλυσης των διαφόρων προβλημάτων κατά τη χρήση των ρητινωδών υλικών. Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις παρουσιαζόμενες τεχνικές και τα υλικά χρησιμοποιώντας μοντέλα προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

13.00 - 15.00
Άτομα 20-25 Δωρεάν - Χορηγία:
Πρακτικό - Hands on Αίθουσα ΠΗΛΕΑΣ
«Η χειρουργική των εμφυτευμάτων PALTOP» Τοποθέτηση εμφυτευμάτωνσε μοντέλα γνάθων» Υπεύθυνος κ. Παπαδάκης Δημήτριος
Αυτό το Πρακτικό Σεμνάριο (με εξάσκηση) θα καλύψει τις πρακτικές κλινικές εφαρμογές και τη ροή εργασιών για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων με άμεση προσωρινοποίηση.
Οι συμμετέχοντες θα τοποθετήσουν εμφυτεύματα σε πλαστικά μοντέλα γνάθων και στη συνέχεια θα τοποθετήσουν ψηφιακά προ-κατασκευασμένες προσωρινές προσθετικές εργασίες για άμεση προσωρινοποίηση.
15.00 - 17.00
Χορηγία:
Πρακτική Επίδειξη Αίθουσα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
«Ψηφιακός σχεδιασμός σε έξι διαβλενννογόνια στηρίγματα τιτανίου DMI για κατασκευή δώδεκα οδόντων συγκολούμενης επί εμφυτευματικής εργασίας» Παρουσίαση κ. Πασσιάς Γεώργιος - Οδοντοτεχνίτης
Ο σχεδιασμός θα πραγματοποιηθεί με scanner smart optics activity 845 με βάση διαγνωστικής σύνταξης. Ο μεταλλικός σκελετός θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο laser sintering EOS M2 270 και θα εφαρμοστεί στο εκμαγείο εργασίας.
15.30 - 17. 30
Άτομα 20-25 Συμμετοχή 30 €
Πρακτικό Hands on Αίθουσα ΙΑΣΟΝΑΣ
«Η θέση του ελαστικού απομονωτήρα στην καθημερινή Οδοντιατρική» Υπεύθυνος κ. Φαρμάκης Ελευθέριος-Τέρρυ - Επίκουρος Καθηγητής Ενδοδοντίας Ε.Κ.Π.Α.
Η ανακάλυψη και εισαγωγή του ελαστικού απομονωτήρα στην Οδοντιατρική πριν 150 χρόνια σηματοδότησε την έναρξη ασφαλέστερων, ποιοτικότερων, άσηπτων, και ταχύτερων υπηρεσιών από τους Θεράποντες προς τους ασθενείς. Δυστυχώς όμως, παρά το όραμα του εμπνευστή του (S.C. Barnum) που το έκανε δημόσια ιδιοκτησία και όχι πατέντα για να είναι προσβάσιμο από όλους, δεν έχει τύχει ευρείας αποδοχής στην καθημερινή οδοντιατρική πραξη. Η εισήγηση αυτή παρουσιάζει τις εφαρμογές του ελαστικού απομονωτήρα στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη (Ενδοδοντία, Οδοντική Χειρουργική, Ακίνητη Προσθετική), τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του συστήματος καθώς και τις αντενδείξεις εφαρμογής του. Η συστηματική χρήση του είναι όχι μόνο επιθυμητή αλλά και άμεσα εφικτή στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, όπως θα παρουσιαστεί στη συνοδή πρακτική επίδειξη.
16.00 - 19.00
Άτομα 20-25 Συμμετοχή 50 € Χορηγία:
Πρακτικό Hands on Αίθουσα ΠΗΛΕΑΣ
«Άμεσες αισθητικές και λειτουργικές αποκαταστάσεις οπισθίων δοντιών» Υπεύθυνος κ.Τσανακτσίδης Δημήτριος - Χειρ. Οδοντίατρος
Οι άμεσες αποκαταστάσεις οπισθίων δοντιών από σύνθετη ρητίνη είναι μία από τις πιο συχνές οδοντιατρικές εργασίες. Πολλές φορές οι εμφράξεις αυτές δεν προσεγγίζονται αισθητικά, καθώς οι τεχνικές αισθητικής διαστρωμάτωσης, που έχουν αναφερθεί, είναι συνήθως πολύπλοκες και τεχνικά δύσκολες. Υπάρχει άραγε κάποια εύκολη τεχνική ώστε οι άμεσες αποκαταστάσεις να είναι λειτουργικές αλλά ταυτόχρονα και αισθητικές;
Το master class αποτελείται από δύο μέρη. Το θεωρητικό μέρος στο οποίο θα αναλύσουμε επακριβώς για ποιόν λόγο επιλέγουμε απλές τεχνικές δίνοντας τα απαραίτητα βιβλιογραφικά στοιχεία. Το πρακτικό μέρος στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν την τεχνική βήμα-βήμα παράλληλα με τον ομιλητή.

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

11.00 - 13.00
Άτομα 20-25 Δωρεάν
Πρακτικό Hands on Αίθουσα ΠΗΛΕΑΣ
«Η εφαρμογή της πιεζοχειρουργικής τεχνολογίας στη σύγχρονη εμφυτευματολογία» Υπεύθυνος κ. Μανωλάκης Κλεάνθης - Προσθετολόγος - Σεμινάριο Hands on
Η χρήση των υπερήχων αποτελεί τεχνική επιλογής για αποκοπή οστού πλησίον ευγενών ανατομικών μορίων (κάτω φατνιακό νεύρο, ιγμόρειο άντρο, βλεννογόνοι) καθώς έχει αποδειχθεί ότι η επούλωση των ιστών είναι καλύτερη σε σχέση με τα συμβατικά περιστροφικά εργαλεία λόγω μικρότερου τραυματισμού και καταστροφής του οστού. Οι νέας τεχνολογίας πιεζοχειρουργικές συσκευές χρησιμοποιούνται σε ένα μεγάλο εύρος χειρουργικών επεμβάσεων στην οδοντιατρική εμφυτευματολογία και όχι μόνον.
Δωρεάν
Πρακτική Επίδειξη Αίθουσα ΙΑΣΟΝΑΣ
«Σύγκλειση Ολικής Οδοντοστοιχίας. Θεωρία και πράξη» Παρουσίαση κ. Γιαννικάκης Σταύρος - Καθηγητής Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας, ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ
Η επιτυχία μιας κινητής προσθετικής εργασίας όπως μιας Ολικής Οδοντοστοιχίας εξαρτάται από ένα πλήθος παραγόντων με άλλοτε άλλη βαρύτητα, αλλά όλων μαζί αλληλοεμπλεκόμενων και αλληλοεξαρτώμενων σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε η ταυτοποίησή τους επί προβλημάτων να αποτελεί ουτοπία. Όμως, μία παράμετρος που αμέσως ή εμμέσως επηρεάζει τη λειτουργική σταθερότητα (στήριξη, συγκράτηση, σταθερότητα) και ως εκ τούτου τη μασητική απόδοση και ικανότητα είναι η «σύγκλειση» της Ολικής Οδοντοστοιχίας.
Σκοπός της παρουσίασης στο θεωρητικό μέρος είναι η ανάλυση των συγκλεισιακών μοντέλων της Ολικής Οδοντοστοιχίας και πως επιτυγχάνονται. Γίνεται αναφορά στις διαφοροποιήσεις που υφίστανται με το φυσικό φραγμό και μέσα από σύντομη αναφορά σε σύγχρονα δεδομένα και απόψεις καταδεικνύεται η σπουδαιότητα του ορθού συγκλεισιακού μοντέλου για την επιτυχία της πρόσθεσης. Στο πρακτικό μέρος γίνεται επίδειξη εκλεκτικού τροχισμού στον αρθρωτήρα, ενός υποχρεωτικού σταδίου πριν την παράδοση της οδοντοστοιχίας. Η τεχνική αναλύεται βήμα προς βήμα και επεξηγείται πως το στάδιο αυτό έρχεται ως τελικό «φινίρισμα» να επιβεβαιώσει τη δημιουργία σύγκλεισης κατά το στάδιο της σύνταξης των τεχνητών δοντιών της οδοντοστοιχίας.
Ανάρτηση: 18/05/2016